Foto: Kadrs no video

Franču televīzijas reportieri pirmo reizi nofilmējušu Krievijas militāro ekipējumu Sīrijā, vēsta ziņu vietne "Ukraine Today".

Līdz šim Krievijas militārās tehnikas klātbūtne Sīrijā bija fiksēta satelītattēlos, par Krievijas bruņutehnikas klātbūtni liecināja arī kādi Sīrijas televīzijas pārraidīti kadri.

Franču "TF1 News" ieraksts ir pirmā reize, kad Krievijas tehniku nofilmējuši Eiropas žurnālisti. Ierakstā redzami Krievijas militārie helikopteri, kaujas lidmašīnas un transporta lidmašīna Latākijas lidostā.


Vēstīts, ka Krievija pastiprina savu militāro klātbūtni Sīrijā. Maskava neslēpj, ka militāri atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, bet noliedz ka tās spēki piedalās un plānotu piedalīties sauszemes militārajās operācijās šajā valstī.

Trešdien Krievijas parlaments piešķīra Kremļa saimniekam Putinam tiesības izmantot armiju Sīrijā.

Maskava uzstāj, ka, atbalstot Asadu, cīnās pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", Kremlis pēdējā laikā arī izsaka vēlmi iesaistīties starptautiskajā koalīcijā pret radikālo grupējumu.

Tikmēr pastāv bažas, ka Maskavas galvenais mērķis varētu būt nevis "Islāma valsts" sakaušana, bet gan Asada režīma glābšana, tādejādi saglabājot Krievijas intereses reģionā. Tādu viedokli pauž arī bijušais ASV vēstnieks Sīrijā Roberts Fords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!