Foto: AFP/Scanpix

Mirušā krievu miljonāra Borisa Berezovska tuva draudzene apliecinājusi, ka oligarhs vēstulē lūdzis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam atļauju atgriezties uz dzīvi Krievijā, vēsta portāls "Lenta.ru".

Katrīna Sabirova ASV laikrakstam "The New Times" pastāstījusi, ka šāda vēstule tiešām Putinam nosūtīta. Zināms, ka laikraksta numurs ar Sabirovas interviju iznāks 1.aprīlī, taču interneta vietnē "Facebook" publicētais sarunas fragments liecina, ka tajā apspriesta šī vēstule.

"Jā, es redzēju ar roku rakstīto vēstuli. Viņš [Berezovskis] man to parādīja. Viņš tajā atvainojās un lūdza atļauju atgriezties. Tā bija liela pazemošanās," laikraksts citē sievietes teikto.

Sabirova atklājusi, ka Berezovskis vairākkārt telefoniski ar savu sievu Jeļenu apspriedis Putinam sūtāmās vēstules saturu. Berezovskis uzskatījis, ka piedošanas lūgšana Putinam ir viņa vienīgā iespēja atgriezties Krievijā, laikrakstam esot stāstījusi sieviete. 2012.gada nogalē Sabirova no sarunas ar Berezovski sapratusi, ka oligarhs vēstuli jau nosūtījis un gaida no Kremļa atbildi.

Sieviete pastāstīja, ka pēc tiesas ar Romānu Abramoviču Berezovskis bijis depresijā un bieži teicis, ka nezina, ko darīt tālāk. Viņš reti izgājis no mājas un maz komunicējis ar cilvēkiem. Tomēr Sabirova  netic, ka Berezovskis izdarījis pašnāvību.

Dienu pirms nāves Berezovskis viņai pavēstījis, ka plāno pārcelties uz dzīvi Telavivā. Tur abi bija plānojuši satikties.

To, ka Putins saņēmis vēstuli, kurā Berezovskis atzīst pieļautās kļūdas, Krievijas medijiem apliecinājis arī prezidenta preses pārstāvis. Viņš gan nezina, kā Putins uz vēstuli reaģējis.

Jau vēstīts, ka 67 gadus vecā Berezovska līķis mājā Lielbritānijā atrasts sestdien, 23.martā. Policija uzskata, ka viņš pakāries, taču precīzu nāves iemeslu pateiks pēc visu analīžu saņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!