Foto: Reuters/Scanpix
Turpinoties vajāšanām saistībā ar narkotiku tirdzniecību, ko ierosinājis valsts prezidents Rodrigo Duterte, cietumā nošauts Albueras pilsētas mērs Rolando Espinosa, ziņo BBC.

Policija ziņo, ka Espinosa esot pirmais atklājis uguni, kad kārtībsargi bija ieradušies pārbaudīt, vai viņam klāt nav ieroču. Valstī gan izskanējuši aicinājumi izmeklēt, kā ieroči varēja nokļūt Espinosas cietuma kamerā.

Kā zināms, šā gada maijā pie varas nākušais Duterte paziņoja, ka vēloties pasargāt Filipīnas no kļūšanas par "narkotiku lielvalsti", kam sekoja izrēķināšanās ar aizdomās turētiem narkodīleriem un narkotiku lietošanā un izplatīšanā iesaistītām personām. Kopš "narkotiku kara" sākuma ir nogalināti vairāk nekā 4000 cilvēku.

Pēdējos reidos aizturēti ir pilsētu mēri un vietējie narkobaroni, to skaitā arī Espinosa. Viņš ir otrais Filipīnu mērs, kurš zaudējis dzīvību pēc aizturēšanas - pirmais bija Samsudins Dimakums Filipīnu dienvidos, kurš gāja bojā apšaudē. Abus Duterte augustā bija nosaucis par iesaistītiem narkotiku tirdzniecībā.

Esponosa augustā labprātīgi ieradās policijā un tika atbrīvots, taču vēlāk viņu arestēja par narkotiku un ieroču glabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!