Foto: AFP/Scanpix
Indonēzijas varas iestādes paziņojušas, ka tās ir nogalinājušas vismeklētāko teroristu valstī - Santoso, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Policija norādījusi, ka terorists bojā gājis apšaudē, kas norisinājusies džungļos centrālajā Sulaveši. Tāpat apšaudē nogalināts arī viens cits terorists.

Santoso vadījis grupējumu, kas atbalstīja "Daesh" ("Islāma valsti"), atsaucoties uz policistu sacīto, vēsta raidsabiedrība.

Kā norāda BBC, šo terorista nogalināšanu drošības dienesti nodēvējuši kā līdz šim nozīmīgāko uzvaru.

Likumsargi norādījuši, ka līķim tiks veiktas DNS analīzes, lai patiešām apstiprinātu, ka bojā gājušais cilvēks ir terorists Santoso. Kā informē BBC, policija vairākiem cilvēkiem parādījusi Santoso līķi, lai tie apstiprinātu, ka tas ir viņš, bet drošības dēļ tiks veiktas arī DNS analīzes.

"Mēs esam pilnīgi pārliecināti, ka tas ir Santoso," sarunā ar AFP uzsvēris policijas pārstāvis Rudijs Sufahriadi.

Zināms, ka piederību teroristu grupējumam "Daesh" Santoso iemantojis jau no 2014. gada. BBC vēsta, ka Santoso pastrādājis vairākus noziegumus, kā arī uzbrucis drošības spēkiem. Viņš veidojis arī video, kuros izplatījis aicinājumu arī citus veikt uzbrukumus drošības dienestiem.

Santoso bija pazīstams arī kā "Abu Wardahs", kurš valstī bijis vismeklētākais terorists. Tiesa, kā atzīmē raidsabiedrība, viņš neierindojas pašu bīstamāko teroristu pulkā, kas mājo Indonēzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!