Foto: AFP/Scanpix
Agri trešdienas rītā policija izdzenājusi par "Okupē Abaju" saukto opozicionāru nometni Maskavā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Improvizētā protestētāju nometne izveidota Čistoprudnajas bulvārī pie kazahu dzejnieka Abaja Kunanbajeva pieminekļa pēc sestajā maijā notikušā opozīcijas rīkotā "Miljonu gāiena".

Naktī nometnē esot bijuši aptuveni 100 cilvēku, informēja opozīcijas aktīvists Iļja Jašins. Policijas operācijas laikā aizturēti aptuveni 20 cilvēki. Protestētāji neesot izrādījuši pretošanos policijai.

Aktīvisti ir gatavi izveidot jaunu nometni, jaunas vietas meklējumus gan apgrūtina policija, kas jau izjaukusi opozīcijas atbalstītāju plānu apmesties Trubnojas laukumā.

Opozīcijas nometni likvidēt otrdien nolēma Maskavas tiesa. Par tās radīto troksni un antisanitārajiem apstākļiem sūdzējušies tuvējo māju iedzīvotāji. Protestētājiem piedāvāts nometni brīvprātīgi pamest, vairums tam arī piekrituši, informē policija. Tomēr bijuši arī tādi, kas nav paklausījuši un 20 cilvēki nogādāti policijas iecirkņos.

Nometnes dalībnieku skaits ir svārstīgs. Nakts stundās tur atradušies daži desmiti aktīvistu, bet vakar stundās to daudzums sasniedzis 2 – 3 tūkstošus, vēsta BBC.

Jau vēstīts, ka opozīcijas protesti Maskavā sākušies dienu pirms Vladimira Putina stāšanās Krievijas prezidenta amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!