Foto: AP/Scanpix

Policija meklē trīs uzbrucējus, kurus tur aizdomās par 19 cilvēku ievainošanu svētdien Mātes dienas parādē ASV pilsētā Ņūorleānā, vēsta raidsabiedrība “Sky News”.

Tūlīt pēc apšaudes, kurā izmantoti, iespējams, "divi ieroču tipi" policisti redzējuši no notikuma vietas aizskrienam trīs cilvēkus, medijus informēja Ņūorleānas pārstāvis Ronals Serpass, kurš apsolīja ātri aizturēt uzbrucējus.

Nezināmo uzbrucēju sarīkotās apšaudes dēļ ievainojumus guvuši 19 Mātes dienas parādes dalībnieki, no kuriem 10 vīrieši, divas sievietes un divi bērni. Diviem ievainotajiem veiktas ķirurģiskas operācijas, bet daudzi guvuši nobrāzumus un ievainojumi nav dzīvībai bīstami.

Policija uzbrukumu saista ar ielu vardarbību un noliedz terorakta iespējamību, norādot, ka Ņūorleānas dienvidu rajonā ir viens no augstākajiem noziedzības rādītājiem ASV.

"Mēs viņus noķersim. Mums ir labi resursi šajā apkaimē," uzsvēra Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) pārstāve Merija Beta Romiga.

"Šādi incidenti nepaliks bez atbildes. Kāds zina kaut ko. Ar visu palīdzību ir iespēja pārtraukt šo vardarbību," aicinot iedzīvotājus sniegt liecības par redzēto, norāda pilsētas mērs Mičs Landrie.

Mātes dienas parādē piedalījās aptuveni 400 cilvēku, bet tikai aptuveni puse atradušies apšaudes vietā, kad sākās incidents. Šajā rajonā dzīvo cilvēk ar zemiem ienākumiem, kā arī vidusšķira.

Rajons joprojām tiek atjaunots pēc postošās vētras "Katrīna" 2005. gadā, pēc kuras tajā dzīvo aptuveni 60% no sākotnējā iedzīvotāju skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!