Foto: AFP/Scanpix

Vācijas varasiestādes otrdien sarīkojušas kratīšanu vairākos objektos, kas ir saistīti ar aizliegto mošejas biedrību, kuru bija iecienījis Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā teroraktu sarīkojušais Aniss Amri. Operācijā piedalījušies 460 policistu.

Kratīšanas notikušas 24 īpašumos - vairāk nekā desmit dzīvokļos, divu uzņēmumu birojos un divu cietumu sešās kamerās, apliecināja policijas preses sekretārs.

Biedrība bijusi tikšanās vieta "ekstrēmistiem, kas ir gatavi pielietot vardarbību", sacīja Berlīnes iekšlietu senators Andreass Geizels.

Organizācijas vairāki augsta ranga locekļi, arī tās priekšsēdētājs un viens no tās imamiem, atrodas izmeklēšanas apcietinājumā kopš 2015. gada, norādīja Geizels.

Amatpersonas skaidro, ka telpas tikušas izmantotas, lai radikalizētu musulmaņus un sagatavotu viņus bruņotam džihādam teroristu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") vārdā un ka mošejā vākti ziedojumi, lai finansētu teroraktus Sīrijā.

Pirms terorakta Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, kurā tika nogalināti 12 cilvēki, tunisiešu imigrants Amri šo mošeju apmeklējis vairākkārt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!