42 cilvēki arestēti un 17 ievainoti ceturtdienas vakarā Austrijas galvaspilsētā Vīnē, kad aptuveni 700 demonstrantu iesaistījās sadursmēs ar policiju prestižās Vīnes operas balles laikā, piektdien informēja policija.
Demonstranti, kuriem policija neļāva nokļūt ikgadējās operas balles norises vietā, aplēja viesus ar krāsu, dauzīja automašīnas un apmētāja policistus ar pudelēm.

Kārtības uzturēšanā tika iesaistīti apmēram tūkstots policistu ķiverēs ar stekiem un vairogiem.

Protesta organizētāji trešdien piedāvāja atcelt šo akciju, ja pasākuma drošībai paredzētie līdzekļi tiktu novirzīti labdarībai, bet policija šo priekšlikumu noraidīja.

Operas balli apmeklēja četrarpus tūkstoši viesu, to skaitā starptautiski ievērojami politiķi un biznesmeņi. Balles atklāšanas ceremonijā pirmoreiz piedalījās invalīdi.

Pērn protestā piedalījās 12 līdz 15 tūkstoši cilvēku, kas iebilda pret galēji labējās Brīvības partijas iekļaušanu valdības koalīcijā. Kopš šīs koalīcijas izveides opozīcijas atbalstītāji katru ceturtdienu Vīnes ielās rīko protesta akcijas.

Šogad starp balles viesiem bija Austrijas prezidents Tomass Klestils ar sievu Margotu, Horvātijas prezidents Stipe Mesičs ar dzīvesbiedri Milku, Spānijas, Ungārijas un Slovākijas ārlietu ministri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!