Foto: AFP/Scanpix

Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis piektdien paziņojis, ka pēc britu balsojuma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) ir pienācis laiks pārdomāt Francijas un Vācijas atbalstīto modeli par ciešāku politisku integrāciju Eiropā.

"Mums ir jāpārdomā Eiropas integrācijas nākotne," viņš norādīja Polijas ziņu aģentūrai PAP, apšaubot, vai var strādāt "viena politiska organizācija ar centralizētām pilnvarām".

Pēc sarunām par jaunām attiecībām starp ES un Lielbritāniju, "iespējams, ES, eirokrāti un Eiropas politiķi pārdomās to, kā attīstīt ES, lai izvairītos no turpmākas izstāšanās", sacīja ministrs.

"Tā ir pārdomu diena, nopietnu diskusiju diena par to, vai ES izmaiņu virziens, kas tika izlemts pirms daudziem gadiem, Francijas - Vācijas modelis, ir tas, ko Eiropa vēlas," pauda Vaščikovskis, kura pārstāvētā konservatīvā partija "Likums un taisnīgums" (PiS) ilgi ir iestājusies pret ciešāku politisku integrāciju ar Briseli.

Ministrs vērsa uzmanību uz to, ka britu balsojums par izstāšanos "nozīmē jaunu Eiropu. Mums ir jāved sarunas par jaunu Eiropu".

Viņš arī brīdināja par eiro zonas dominēšanu ES.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā par izstāšanos nobalsojuši 51,9% referenduma dalībnieku, bet par valsts palikšanu ES - 48,1 % dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!