Foto: Facebook.com/piaskownicasopot

Polijas pilsētā Sopotā kāds restorāna īpašnieks paziņojis, ka viņa ēdināšanas iestāde "krievus neapkalpos", atsaucoties uz poļu medijiem vēsta "rus.delfi.lt".

"Krievus neapkalpojam," šāds uzraksts vērojams uz restorāna durvīm.

"Esmu pieņēmis šādu lēmumu, ņemot vērā politisko situāciju. Es nevaru samierināties ar nevainīgu cilvēku slepkavībām. Es solidarizējos ar Ukrainu, turklāt es pats pavadīju divus gadus cietumā par pretpadomju darbību PSRS laikos," poļu laikrakstam "Gazeta Wyborcza" sacīja restorāna "Piaskownica" īpašnieks Jans Germanovičs.

Jāpiemin, ka biežs viesis restorānā ir Sopotas mērs Jaceks Karnovskis. Viņš norādījis, ka ir pazīstams ar īpašnieku un par šo tēmu aprunāsies ar viņu. "Uzskatu, ka Putina agresīvā politika nevar ietekmēt Krievijas pilsoņu apkalpošanu mūsu pilsētā. Nevajadzētu jaukt šīs lietas. Protestēt pret notiekošo Ukrainā vajag citādāk," sacījis mērs.

Pirms neilga laika Sopotas restorānu apmeklējis arī žurnālists Voicehs Ceirovskis, kas pazīstams ar saviem radikālajiem uzskatiem. "Šī vieta pelnījusi atbalstu, jo tur rūpējas ne tikai par garšīgu maltīti, bet arī par godprātīgumu," atzinis Ceirovskis. "Sirdī prieks, ka ne visiem dzīvē galvenais ir nauda. "Neapkalpojam krievus" – tā ir lieliska ideja. Normāls krievu tautības iedzīvotājs, ieraugot šādu uzrakstu, neapvainosies, bet sapratīs mūsu attieksmi pret Putinu, jo pats domā līdzīgi. Kā būs, ja viņš pieturēsies pie cita viedokļa? Tādus mēs neapkalposim."

Helsinku federācijas cilvēktiesību pārstāve Dorota Pudzjanovska pieļāvusi, ka restorāna lēmums ir nelikumīgs. "Tā ir diskriminācija. Likums par vienlīdzību aizliedz tamlīdzīgus pakalpojumu ierobežojumus, šeit novērojama diskriminācija pēc nacionālās pazīmes," viņa norādījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!