Foto: AFP/Scanpix

Polijas Ārlietu ministrija atstādinājusi vienu no goda konsulēm ASV, jo viņas kontā sociālajā tīklā "Facebook" publicēts attēls, kurā Eiropadomes prezidents Donalds Tusks atainots kā nacistiskās Vācijas SS virsnieks, svētdien ziņo Polijas mediji.

Ziņu aģentūra PAP vēstīja, ka goda konsule Akronā, ASV Ohaio štatā, Marija Šonerte Binienda atstādināta no amata un lēmums par turpmākajiem soļiem tiks pieņemts pēc ārlietu ministra Vitolda Vaščikovska atgriešanās no vizītes Austrālijā.

Šonerte Binienda, kura tikai nesen tika iecelta goda konsules amatā, vēstulē ziņu aģentūrai AP apgalvoja, ka nav publicējusi šādu attēlu "Facebook", un uzskata, ka viņas kontam uzbrukuši hakeri. Viņa norādīja, ka pati savam kontam vairs nevar piekļūt.

"Es neuztaisīju attēlu ar Donaldu Tusku kā SS karavīru. Es esmu pret SS simbolu un ideoloģijas propagandu. Es esmu pret tādu vārdu kā "fašisms" lietošanu publiskā politiskā diskursā mūsdienās. Es esmu pret mūsu politiķu salīdzināšanu ar Hitleru," vēstulē AP raksta goda konsule, kura pārstāv Polijas valdošo konservatīvo partiju "Likums un taisnīgums" (PiS).

Biniendas vīrs, zinātnieks un inženieris Veslavs Binienda, darbojas Polijas valdības komisijā, kas izmeklē 2010. gadā netālu no Smoļenskas, Krievijas rietumos, notikušo Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas avāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!