Foto: AFP/Scanpix

Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis aicinājis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu apdomāties, vai ir vērts Krimas dēļ uz ilgu laiku iedzīt visu Krieviju starptautiskā izolācijā, izpelnīties sankcijas un radīt sev ekonomiska rakstura problēmas.

Kā viņš sacījis radiostacijai "Radio Zet", Putinam būtu labi jāapsver, vai šāds risks attaisnotos, jo "Krievijai Krimā jau tā bijis viss, kas tai vajadzīgs", tostarp līgums ar Ukrainu par Melnās jūras flotes atrašanos Sevastopolē.

"Nedz Polija, nedz citas rietumvalstis nekad nepiekritīs Krimas pievienošanai pie Krievijas, nesamierināsies ar to kā ar notikušu faktu," norādījis Komorovskis. "Potenciālo agresoru jāmēģina apturēt jau sākuma stadijā. To saka visas pasaules valstis, un tā ir spēcīga atbilde uz Krievijas rīcību."

Vienlaikus Polijas prezidents atzinis, ka necer uz drīzām Ukrainas krīzes beigām. "Nedomāju, ka iespējams kaut kāds drīzs risinājums. Turpinās nervu karš un muskuļu demonstrēšana, tādēļ šajā posmā ir svarīgi neizrādīt gļēvumu, nepieļaut politisku dezertēšanu," viņš uzsvēris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!