Foto: RIA Novosti/Scanpix
Polijas varasiestādes apspriež, vai ļaut tās teritorijā iebraukt Krievijas motociklistu kluba "Night Wolves" biedriem, kuri plāno par godu 70. gadadienai kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā doties braucienā no Maskavas uz Berlīni, vēsta aģentūra TASS.

To televīzijas ēterā paziņojis Polijas ārlietu ministra vietnieks Rafals Tšaskovskis.

"Mēs nopietni traktējam šo jautājumu. Notiek pārrunas, lai nolemtu, kādiem jābūt kritērijiem, lai atļautu šiem ļaudīm iebraukt Polijā," paziņoja amatpersona. Gadījumā, ja brauciens notiks, policijai būs jārūpējas par tā drošību, viņš papildina.

Klubs "Night Wolves" aktīvi atbalsta Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupāciju un prokrieviskos kaujiniekus Donbasā. "Night Wolves" aktīvisti pirms Krimas aneksijas piedalījās ieroču noliktavu sagrābšanā, bet nesen Krievijas televīzijā demonstrēta filma atklāj, ka motociklisti nolaupījuši vismaz vienu Ukrainas virsnieku.

Motokluba prezidents Aleksandrs Zaldostanovs ("Ķirurgs") (attēlā) nereti tiek dēvēts par Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugu. Politiķis kopā ar "Night Wolves" ir braucis ar motociklu, kā arī pasniedzis valsts apbalvojumu "Ķirurgam". Savukārt Zaldostanovs nesen piedalījās valdību atbalstošas un pret protestiem vērstas kustības "Antimaidans" dibināšanā.

Foto: AFP/Scanpix

Putina politikas atbalstošu motociklistu braukšanai cauri Polijas teritorijai iebilst poļu aktīvisti, kuri izveidojuši "Facebook" grupu un draud vajadzības gadījumā bloķēt ceļus.

Tšaskovskis televīzijā pastāstīja, ka vēl nav skaidrs, vai motobrauciens vispār dosies cauri Polijai. "Mēs no savas puses izdarījām visu, ko varējām, pārbaudījām, vai brauciena līderi ir pieprasījušu Polijas vīzas. Izrādās, ka nē," viņš norādīja.

Polijas robežsargiem ir tiesības pieņemt lēmumu, ja parādās agresīvi cilvēki ar agresīviem saukļiem, vai laist viņus valstī, papildināja ārlietu ministra vietnieks.

Krievijas motociklistu rīkotais motobrauciens plānots no 25. aprīļa līdz 9. maijam, kad paredzēta ierašanās Berlīnē. Braucienā paredzēts apmeklēt Baltkrieviju, Poliju, Slovākiju, Čehiju, Austriju.

Foto: AFP/Scanpix

"Night Wolves" prezidents Zaldostanovs iepriekš paziņoja, ka poļu aktīvistu draudi nepieļaut braucienu valsts teritorijā neietekmēs organizācijas plānus, norāda TASS.

Kā ziņoja "Radio Brīvā Eiropa", pats Zaldostanovs vēl neesot izlēmis, vai dosies braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!