Foto: AFP/Scanpix
Afroamerikānis Hermanis Keins, kurš cīnās par nomināciju ASV prezidenta amata kandidātam no republikāņu partijas , visticamāk, nesaņemtu lielu skaitu rases biedru atbalstu, piektdien vēsta laikraksts "The Washington Post".

Kā norādījis Čikāgas universitātes politologs Maikls Dousons, Keins labākajā gadījumā var rēķināties ar 10 % melnādaino pilsoņu balsu. Saskaņā ar novembrī veiktu sabiedriskās domas aptauju, pašreizējo prezidentu Baraku Obamu grasījās atbalstīts 93 % afroamerikāņu, bet Keinu tikai 6%.

Melnādainais uzņēmējs uzsver, ka viņa dzīves pieredze esot "reālāka" nekā Obamam, kura māte ir baltā. Keins uzskata, ka varētu pretendēt uz trešdaļas afroamerikāņu atbalstu

Oktobrī viņš izvirzījās vadībā starp republikāņu prezidenta kandidātiem. Vēlāk aptaujas liecināja, ka viņš varētu pat uzvarēt Obamu. Tomēr Keina reitings ievērojami kritās pēc apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos, kas notikusi pagājušā gadsimta 90. gados.

Kā ziņots 2008. gada vēlēšanās par Obamu nobalsoja 95 % no afroamerikāņu vēlētājiem. Nākamās prezidenta vēlešanas notiks 2012. gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!