Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas prezidents Dmitro Porošenko telefonsarunā ar ASV viceprezidentu Džo Baidenu paudis gatavību sākt saturiskas politiskas sarunas par situācijas noregulēšanu Doņeckas un Luhanskas apgabalos bez jebkādiem papildu nosacījumiem.

"Porošenko norādīja, ka ir gatavs atgriezties pie ugunspārtraukšanas režīma, tiklīdz būs apstiprinājums par tā ievērošanu divpusējā formātā, kā arī visu ķīlnieku atbrīvošana un robežas kontrole EDSO uzraudzībā. Valsts galva uzsvēra, ka gatavs sākt saturīgas politiskas sarunas bez jebkādiem papildu nosacījumiem," teikts prezidenta preses dienesta paziņojumā.

"Baidens apliecināja, ka ASV atbalsta Ukrainas prezidenta pieeju situācijas noregulēšanai Ukrainai grūtajā laikā un gatavas pielikt pūles miera sasniegšanai valstī," teikts paziņojumā.

Kā ziņots, Kijeva 20.jūnijā izsludināja vienpusēju ugunspārtraukšanu, kas piektdien tika pagarināta vēl uz trim dienām. Taču pirmdienas vakarā prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka vienpusējā ugunspārtraukšana pagarināta vairs netiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!