Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas prezidenta vēlēšanu uzvarētājam Petro Porošenko ir "pareizā pieeja" krīzei, ar šādu paziņojumu piektdien nācis klajā Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Savukārt Porošenko apliecinājis, ka, viņaprāt, pastāv "labas izredzes" sekmīgam dialogam ar Krieviju.

"Dialogs ir sācies, un tas ir labi," sacīja Porošenko. "Uz Ukrainu dosies Krievijas pārstāvis, un mēs ar viņu apspriedīsim pirmos soļus ceļā uz plānu situācijas [risināšanai]. Pastāv labas izredzes tā ieviešanai."

Putins arī paziņojis, ka piektdien Francijā aizvadītā tikšanās ar Rietumu līderiem bijusi pozitīva.

Jau ziņots, ka Putinam pirms Normandijas desanta 70.gadadienas viesu kopīgajām pusdienām bijusi īsa, aptuveni 15 minūtes ilga saruna ar Ukrainas prezidenta amatā ievēlēto Porošenko.

Tikšanās, kuru sarīkoja Francijas prezidents Fransuā Olands, bija pirmā reize, kad Putins tikās ar Porošenko pēc viņa uzvaras 25.maijā notikušajās Ukrainas prezidenta vēlēšanās. Tiesa, Putins un Porošenko nav sarokojušies.

Krievijas ziņu aģentūra ITAR-TASS vēsta, ka saruna notikusi pa ceļam no vietas, kur notikusi sarīkojuma viesu fotografēšanās, uz pusdienu zāli.

Sarunas laikā Putins un Porošenko aicinājuši pārtraukt asinsizliešanu un vardarbību abās Ukrainas konflikta pusēs, apliecināja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Putins un Porošenko aicināja pēc iespējas ātrāk pārtraukt asinsizliešanu Ukrainas dienvidaustrumos un pārtraukt militārās operācijas abās pusēs - gan no Ukrainas bruņoto spēku puses, gan no Ukrainas federalizācijas atbalstītāju puses," skaidroja Peskovs. "Viņi arī apstiprināja, ka nav citu iespēju, kā atrisināt situāciju ar miermīlīgām politiskām metodēm. "

Putins pa ceļam esot runājis ar Porošenko un Vācijas kancleri Angelu Merkeli, vēsta aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!