Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka jautājumam par Doņeckas un Luhanskas apgabalu autonomiju ir jāveic izmaiņas konstitūcijā, tāpēc tas būtu jārisina ar referenduma palīdzību, vēsta aģentūra UNIAN.

"Jautājums par autonomiju ir jautājums par izmaiņām konstitūcijā, un tas, protams, prasa pavisam citu apspriešanas modeli, tajā skaitā referendumu," atzīmējis Porošenko.

Prezidents paudis gatavību izvirzīt referendumā jebkuru jautājumu.

"Jautājumu par federalizāciju esmu gatavs izvirzīt referendumā. Un es zinu tā rezultātu. Autonomijas jautājums iekļauj sevī arī federalizāciju, tāpēc nedrīkst un nevajadzētu spēlēties ar konstitūciju, jo tā ir pavisam skaidra likumdošanas procedūta, no kuras nedrīkst atkāpties. Galarezultātā lēmumu pieņems ne prezidents un ne parlaments, bet ukraiņu tauta," viņš teica.

Jau vēstīts, ka sestdien Francijas prezidents Fransuā Olands atklājis dažus no piektdien panāktās vienošanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Piedāvātais pamiera plāns konflikta atrisināšanai Ukrainas austrumos paredz paplašināt demilitarizēto zonu no 50 līdz 70 kilometriem, kā arī Olands aicinājis arī paplašināt autonomiju Ukrainas austrumu reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!