Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko vizītes laikā Austrālijā lūdzis Krieviju apturēt konfliktu Ukrainas austrumos, atsaucoties uz aģentūru AFP, ziņo Ukrainas medijs UNIAN.

"Lūdzu, pārtrauciet uguni. Lūdzu, atbrīvojiet ķīlniekus. Lūdzu, izvediet karavīrus no manas teritorijas," Porošenko paziņojis kopīgā preses konferencē ar Austrālijas premjeru Toniju Ebotu.

Tāpat Ukrainas līderis lūdzis Krieviju slēgt robežu ar Ukrainu. "Lūdzu, noslēdziet robežu. Ja jūs aizvērsiet robežu, es apsolu, ka vienas, divu, trīs nedēļu laikā tas novedīs pie miera un stabilitātes Ukrainā," teicis Porošenko.

Vēstīts, ka Austrumukrainā notiek Ukrainas armijas un prokrievisko separātistu sadursmes. Kijeva un Rietumi uzskata, ka Maskava ne tikai atbalsta prokrieviskos kaujiniekus, bet arī Ukrainā iesūta savus karavīrus un tehniku pār vairākus simtus garu robežas posmu, kas neatrodas Ukrainas varasiestāžu kontrolē.

Krievija savu militāro klātbūtni Ukrainā turpina noliegt. Tikmēr Kremļa politologs Sergejs Markovs intervijā portālam "Delfi.lt" pieļāva, ka Krievija varētu atzīt savu "ierobežotu klātbūtni" Ukrainā, bet ne agrāk, kā savu "militāro klātbūtni Ukrainā atzīs amerikāņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!