Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka no Minskas sarunām "pagaidām nekādu labu ziņu nav", vēsta "Radio Brīvā Eiropa". Tikmēr sarunas Baltkrievijā turpinās.

Ukrainas līderis norādījis, ka virkne Krievijas izvirzīto prasību ir "nepieņemamas", norāda aģentūra. "Par nelaimi, labu ziņu pagaidām nav. Uz šo brīdi nav vispār nekādu ziņu. Bet cerība vienmēr paliek," Porošenko teicis aģentūrai AFP.

Porošenko šos komentārus izteicis sarunu pārtraukumā. Viņš situāciju raksturoja kā "sarežģītu", bet norādīja, ka Angela Merkele un Fransuā Olands "mums daudz palīdz", ziņo "Radio Brīvā Eiropa".

Tikmēr sarunas Minskā, pretēji iepriekš medijos vēstītajam, turpinās, apstiprina Ukrainas Ārlietu ministrija. "Mēs turpinām strādāt, mēs strādājam bez apstājas visos iespējamos formātos," aģentūra "RIA Novosti" citē Ukrainas ārlietu ministru Pāvelu Klimkinu.

Iepriekš ziņots, ka pēc visu nakti Minskā notikušajām sarunām, kurās piedalījās Ukrainas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderi, esot panākta vienošanās par pamiera izsludināšanu Ukrainā 48 stundu laikā. Tas gan vēl jāapstiprina tā dēvētajai kontaktgrupai, kā arī Krievijas apbruņoto kaujinieku vadoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!