Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko piektdien apstiprinājis plānus pārdot sev piederošo biznesu, paziņojot, ka ar trasta vienošanos daļu sev piederošā lielākā biznesa aktīva - konditorejas holdinga "Roshen" - nodos investīciju kompānijai "Rotshild", kas iepriekš tika noalgota "Roshen" pircēja meklējumiem.

"Praktiski gatava ir vienošanās par manas akciju paketes "Roshen" nodošanu trastā "Rotshild"," Ukrainas prezidents piektdien paziņoja preses konferencē Kijevā.

Viņš informēja, ka "Rotshild" pašlaik aktīvi meklē pircējus, kas savukārt veiks aktīvu tiesisko un finanšu uzticamības pārbaudi.

Porošenko piebilda, ka pārdošanu apgrūtina tas, ka Krievijas varas iestādes ir noteikušas arestu "Roshen" ražotnei Lipeckā.

Korporācijai "Roshen" pieder četras fabrikas Ukrainā, viena Lietuvā, viena Krievijā un viena Ungārijā.

Organizācijas "Candy Industry" ikgadējā topā par 100 pasaulē lielākajiem saldumu ražotājiem "Roshen" ieņem 22.vietu ar gada apgrozījumu 800 miljoni ASV dolāru (707 miljoni eiro).

Porošenko pērn augustā izraudzījās investīciju kompāniju "Rothschild" konsorcijā ar investīciju grupu "Investment Capital Ukraine" (ICU), lai sagatavotu un organizētu aktīvu pārdošanu, kuru viņš solīja priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

2014.gada nogalē Ukrainas prezidents paziņoja, ka korporāciju varētu pārdot pa daļām tā vadībai, ja citi pircēji neatrastos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!