Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko panācis vienošanos par bruņojuma un militārās tehnikas piegādēm no Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Ukrainas parlamenta deputāts Antons Heraščenko.

Vienošanās panākta , Porošenko tiekoties ar AAE virspavēlnieka vietnieku ģenerālpulkvedi Muhamedu ben Zaidu al Nahaijanu.

"Tikšanās gaitā panākta vienošanās par sadarbību ar AAE attiecībā uz zināmu bruņojuma veidu un militārās tehnikas piegādēm Ukrainai," norādīja deputāts, piebilstot, ka bruņojuma veidi un apjomi pagaidām netiek izpausti.

AAE "atšķirībā no eiropiešiem un amerikāņiem" nebaidās no Krievijas prezidenta Vladimira Putina draudiem par trešā pasaules kara uzsākšanu, ja Ukrainai tiks piegādāts bruņojums.

"Turklāt viņiem acīmredzot attiecībā uz Putinu ir savi rēķini par naftas cenu samazināšanos teju divas reizes un vispasaules nestabilitāti, kas traucē AAE ilgtermiņa attīstībai," norādīja Heraščenko.

Arī ASV prezidents Baraks Obama solījis tuvākajā laikā izlemt jautājumu par bruņojuma piegādēm Ukrainai.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas pretterorisma operācijas štāba preses pārstāvis Andrijs Lisenko svētdien paziņoja, ka Krievija pārsviedusi uz Ukrainas austrumu apgabaliem vēl 60 bruņutehnikas vienības, arī tankus, kaujas bruņumašīnas, 97 automašīnas ar munīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!