Ukrainas prezidents Petro Porošenko vizītes laikā Artemivskā ticies ar karavīriem, kuri atgriezušies no kaujām Debaļcevē, trešdien vēsta ārvalstu mediji.

"Es apciemoju Ukrainas karavīrus, kuri atbraukuši no Debaļceves. Es pasniedzu valsts apbalvojumus un paziņoju, ka pulkvedim Sergejam Šaptalam piešķirts Ukrainas varoņa tituls," teikts Porošenko ierakstā sociālajā tīklā "Facebook".

Ukrainas prezidents pateicies ne tikai Šaptalam, kurš ir 128. brigādes komandieris, bet arī visiem pārējiem karavīriem par "priekšzīmīgo kaujas misijas veikumu, drosmi un varonību", ko viņi demonstrējuši pēdējo sešu mēnešu laikā, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Saskaņā ar Porošenko paziņojumu, ikvienam šoferim, kuram izdevies veiksmīgi izbraukt ārpus kaujas lauka, tiks piešķirta piemaksa un algas paaugstinājums. Savukārt visas militārās vienības, kurām izdevies izlauzties no Debaļceves, tiks aizvietotas ar jaunām rotācijas vienībām.

Jau ziņots, ka trešdien no Debaļceves, kur pēdējo dienu laikā par spīti pamieram notikušas smagas kaujas, sākusies plānveida Ukrainas karavīru izvešana.

Līdz trešdienas pulksten 17.00 no Debaļceves kopumā izvesti 2459 Ukrainas karavīri, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Pēdējo dienu laikā kaujās gājuši bojā 22, bet ievainoti vairāk nekā 150 Ukrainas armijas karavīri, atsaucoties uz Ukrainas pretterorisma centra informāciju ziņo "Ukrainskaja Pravda". Vairāk nekā 100 ievainoto nogādāti slimnīcā Artemivskā.

Vēstīts, ka Debaļceve ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas dotu iespēju Krievijai apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Maskavas atbalstītie kaujinieki iepriekš paziņoja, ka pilsētiņa ir ielenkta, tāpēc uzskatāma par viņu teritoriju, uz kuru 15. februārī spēkā stājusies uguns pārtraukšana neattiecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!