Foto: AFP/Scanpix

Portlendā pēc ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju un viņu pretinieku demonstrācijām svētdien aizturēti 14 cilvēki.

Vairāki tūkstoši Trampas atbalstītāju Portlendas centrā pulcējās uz mītiņu "runas brīvības" aizstāvībai, bet viņus sagaidīja simtiem kontrdemonstantu, kurus ielās iziet aicināja imigrantu aizstāvju un reliģiskās organizācijas, kā arī atsevišķas arodbiedrības, apgalvojot, ka Trampa atbalstītāji kurinot naidu un rasismu.

Kopš aizpagājušajā nedēļā Portlendā tika nāvējoši sadurti divi vīrieši, kas iestājās par musulmaņu pusaudzēm, kuras vārdiski aizskāra kāds cits vīrietis, pilsētā valda saspīlēta gaisotne.

Trampa atbalstītāji mītiņu rīkoja laukumā pie mērijas. Paralēli organizētajai viņu pretinieku kontrdemonstrācijai netālu esošajā parkā pulcējās ļaudis, kas sevi uzdeva par antifašistiem. Daudzi no "antifašistiem" bija tērpušies melnā, un viņu sejas sedza maskas.

Viņus no mītiņa norises vietas centās norobežot policija, taču "antifašisti" sāka kārtības sargus apmētās ar pudelēm un akmeņiem. Policija bija spiesta pielietot trokšņa granātas un asaru gāzi, lai pūli izklīdinātu.

Policija vēsta, ka Trampa atbalstītāji, kā arī tie kontrdemonstranti, kas pret viņiem protestēja pie mērijas, šajās sadursmēs nav iesaistījušies.

Policija arī ziņo, ka "antifašistiem" atsavināti desmitiem nažu, sitamo nūju un citu "ieroču".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!