ASV Oregonas štatā pret jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu vērstie protesti Portlendā pārauguši nemieros, vēsta raidsabiedrība CNN.

To laikā sabojātas automašīnas un policijas virzienā raidīti šāviņi, informējusi policija. Likumsargi aizturējuši vairākus cilvēkus un protestus pārdēvējuši par nemieriem, vēsta "Associated Press".

Ceturtdien protesti šajā pilsētā turpinās jau trešo vakaru pēc kārtas. Demonstrācija un gājiens pārauga skatlogu un automašīnu demolēšanā.

Gājiena dalībnieki nesa plakātus ar tādiem saukļiem kā "Mēs noraidām fašistu dienaskārtību", "Tu esi atlaists", "Apspiestību rada izolācija, būsim vienoti", ziņo vietējais medijs "Oregon Live".

Tramps pret savu ievēlēšanu vērstos protestus komentējis tviterī: "Tikko notika ļoti godīgas un veiksmīgas vēlēšanas. Tagad profesionāli protestētāji, mediju sakūdīti, protestē. Ļoti negodīgi!"

Arī citviet ASV turpinājās pret nule kā ievēlēto prezidentu vērsti protesti, piemēram, Denverā protestētāju dēļ uz īsu brīdi nācās slēgt lielceļu.

Kā ziņots, pēc Trampa ievēlēšanas daudzviet ASV notiek protesti.

Jau ziņots, ka agrā trešdienas rītā noslēdzās viena no karstākajām politiskajām cīņām ASV vēsturē, kurā par savu jauno valsts prezidentu amerikāņi izvēlējās Donaldu Trampu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!