Spēcīgajai viesuļvētrai "Irma" sasniedzot ASV štatu Floridu, liela daļa Maiami pilsētas ir zem ūdens. "Irma" turpina virzīties uz Floridas iekšzemi un plosās štata dienvidu daļā, vēsta BBC.

Ceturtās kategorijas vētra ar vēja ātrumu līdz 209 kilometriem stundā ir pāršalkusi Floridas Kīzu salas un prognozēts, ka tā sasniegs rietumu piekrasti pāris stundās.

Maiami pilsētas finanšu rajonu klāj aptuveni 60 centimetrus dziļš lietavu ūdens. Pašlaik vairāk nekā miljons mājsaimniecību Floridā palikušas bez elektrības. Līdz sestdienas vakaram, gatavojoties vētrai, evakuēties bija aicināti 6,3 miljoni cilvēku.

Visiem iedzīvotājiem pavēlēts doties prom, viesulis var sasniegt 4,6 metrus. Vietējie mediji zņo par sestdien, 9. septembrī, Kīzu salās viesuļvētras laikā mirušu vīrieti, kurš gājis bojā, kad viņa pikaps ietriecās kokā, vētrai pastiprinoties.

Līdz šim, "Irmai" plosoties vairākās Karību jūras salās, bojā gājuši vismaz 27 cilvēki. Sākotnēji vētrai bija piektās kategorijas spēks, sasniedzot Kubu tas nokritās līdz trešajai kategorijai, bet svētdienas rītā sasniedza ceturto kategoriju.

Floridā izplatīts brīdinājums, ka Floridas Kīzu salās, kas ir mazu salu ķēde Floridas dienvidos, gaidāma dzīvību apdraudoša vētra. Tāpat viesuļvētra skars Floridas rietumu piekrasti. Tās tuvošanās bija jūtama kopš sestdienas štata dienvidos un Maiami centrālajos apvidos, kur pāršalca spēcīgas lietavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!