Foto: Scanpix/Reuters

Precīzs Londonas "Grenfell Tower" ugunsgrēkā bojāgājušo skaits nebūs zināms vismaz līdz gada beigām, pagaidām 80 cilvēki tiek uzskatīti par mirušiem, informē raidsabiedrība "BBC".

Galvenā izmeklētāja Fiona Makkormaka norāda, ka precīzs bojāgājušo skaits būs zināms, kad būs pabeigti meklēšanas darbi. Policija norāda ka daļa iedzīvotāju centušies izbēgt no liesmām, pārvietojoties uz ēkas augšējiem stāviem. Tiek uzskatīts, ka daļa cilvēku atradušies vienā dzīvoklī.

"Negribam, ka upuru skaits tiktu slēpts. Mēs gribam saprast patieso upuru skaitu šajā traģēdijā," piebilst amatpersonas.

Policijai nācies psiholoģiski sagatavot ģimenes faktam, ka var nebūt iespējams atpazīt viņu radinieku mirstīgās atliekas. Makkormaka uzsver: "Dzīvokļi bija izpostīti." Daudzi upuri atpazīti pēc zvaniem uz glābšanas telefona numuru "999". 26 zvani saņemti no 23 dzīvokļiem, kur, kā uzskatāms, bojā gājuši lielākā daļa upuru. Šie dzīvokļi atradušies starp vienpadsmito un divdesmit trešo "Grenfell Tower" ēkas stāvu.

Makkormaka informē: "Šajā posmā mums ir jāpieņem, ka neviens šajos dzīvokļos nav izdzīvojis, ieskaitot visus, kas tur dzīvoja vai apciemoja šo ēku."

Vietējie iedzīvotāji izveidojuši savas datubāzes ar pazudušo cilvēku sarakstiem, kuros skaitļi no oficiāli paustajiem atšķiras. Policija norāda, ka upuru identificēšanā tiek izmantoti visi iespējamie informācijas avoti, sākot ar valdības aģentūrām, līdz ātrās ēdināšanas uzņēmumiem.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas augstceltnē, vienā no dzīvokļiem aizdegoties ledusskapim, izcēlās ugunsgrēks, kas izpostīja 151 mājvietu ne tikai pašā ēkā, bet arī tuvumā esošajās celtnēs.

Uztraucoties par ugunsdrošību, no vairāk nekā 700 dzīvokļiem daudzstāvu mājās Londonas ziemeļrietumos evakuēti to iemītnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!