Mafija kontrolē piekto daļu firmu un septīto daļu rūpniecības uzņēmumu Itālijā, un to apgrozījums gadā veido 155 miljardus eiro (82,15 miljardus latu), ziņo prese.
Tā secinājusi Itālijas Tirdzniecības konfederācija "Confcommercio", kas ar savu ziņojumu šonedēļ iepazīstināja Milānā notikušās konferences "Melnā diena" dalībniekus.

Pēc Tirdzniecības konfederācijas rīcībā esošās informācijas, mafijas apgrozījums ir līdzvērtīgs 15 procentiem no Itālijas iekšzemes kopprodukta.

Organizācijas preses sekretārs Serdžo Bille pastāstīja, ka no noziedzīgo organizāciju īpašumiem iesaldēti ir kopumā seši līdz septiņi procenti, bet tikai trīs procenti ir konfiscēti.

Pēc Tirdzniecības konfederācijas aplēsēm, mafija ir investējusi 16,6 miljardus eiro (8,8 miljardus latu) celtniecības un nekustamā īpašuma kompānijās, 15,5 miljardus eiro (8,2 miljardus latu) - tirdzniecībā, 4,1 miljardu eiro (2,1 miljardu latu) - pakalpojumu sektorā, 13 miljardus eiro (6,9 miljardus latu) - finansu sektorā, tostarp vērtspapīru tirgū, un 2,6 miljardus eiro (1,4 miljardus latu) - privātklīnikās un veco ļaužu pansionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!