Foto: AFP/Scanpix

Francijas policija atklājusi paštaisītu spridzekli vienā no Parīzes ekskluzīvākajiem rajoniem un aizturējusi piecus aizdomās turamos, paziņojušas amatpersonas.

Policisti sestdienas rītā atrada četrus gāzes balonus ar pievienotiem vadiem kādā ēkā Parīzes 16.rajonā.

Divi baloni atradās ēkas iekšpusē, divi ārpusē. Policijai par to paziņoja cilvēks, kurš dzīvo šajā ēkā un bija nejauši naktī pamanījis aizdomīgos vadus un balonus, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāds izmeklēšanai tuvu stāvošs avots.

Pie gāzes baloniem bija piestiprināts mobilais telefons, ko policija uzskata par iespējamo detonatoru.

Pēc šī atraduma policija aizturēja piecus cilvēkus, kas visi ir vecumā no 30 līdz 40 gadiem. Daži no aizturētiem bija jau iepriekš nonākuši policijas uzmanības lokā par iespējamo saistību ar radikālām kustībām, atklāja anonīmais avots.

Francijas iekšlietu ministrs Žerārs Kolons atklāja, ka viens no aizturētajiem bijis policijas terorismā aizdomās turamo uzraugāmo sarakstā.

"Tas parāda, ka draudu līmenis Francijā ir ārkārtīgi augsts," piebilda Kolons, norādot, ka šis gadījums un svētdien notikušais uzbrukums Marseļā apliecina, ka nepieciešami stingrāki drošības likumi.

Jau vēstīts, ka Francijas parlamenta apakšnams ar lielu balsu vairākumu otrdien pirmajā lasījumā apstiprināja jaunu pretterorisma likumu, kas vairākus pretrunīgi vērtētus pasākumus, kuri īstenoti jau divus gadus spēkā esošā ārkārtas stāvokļa laikā, padarīs par pastāvīgiem.

Likums izpelnījies kritiku par pilsonisko brīvību ierobežošanu, taču sabiedrībā, kas pēdējos gados piedzīvojusi asiņainus islāma ekstrēmistu teroraktus, tas bauda plašu atbalstu.

Kopš 2015. gada teroristu uzbrukumos Francijā nogalināts 241 cilvēks.

Kolons 12. septembrī paziņoja, ka šogad novērsti 12 terorakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!