Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas galēji labējai Nacionālajai frontei (FN) izvirzītas apsūdzības par fiktīvu darbavietu piešķiršanu partijas biedriem Eiropas Parlamentā (EP), otrdien paziņojusi partija.

Apstiprinot laikraksta "Le Monde" ziņoto, FN pārstāvis atklāja, ka Francijas prokuratūra 30.novembrī izvirzījusi apsūdzības, piebilstot, kas tas ir dabisks turpinājums apsūdzībām, kas izvirzītas partijas līderei Marinai Lepēnai.

FN apsūdzēta par vairāku miljonu eiro nelikumīgu pieprasīšanu EP, lai it kā noalgotu deputātu palīgus. Patiesībā partija algojusi darbiniekus Francijā.

Partijas paziņojumā teikts, ka FN pierādīs, ka nav pretlikumīgi iztērējusi nevienu centu.

Lepēna, kura maijā prezidenta vēlēšanās zaudēja Emanuelam Makronam, arī noliegusi šīs apsūdzības.

Pret viņu, kā arī viņas tēvu FN dibinātāju Žanu Marī Lepēnu un FN viceprezidentu Luī Alio sākta izmeklēšana par algām, kas izmaksātas aptuveni 40 deputātu palīgiem.

Mediju uzmanības lokā šī lieta pirmo reizi nonāca vēlēšanu laikā, bet to aizēnoja skandāls ap konservatīvo kandidātu uz Francijas prezidenta amatu Fransuā Fijonu.

Fijons gada sākumā bija nepārprotams prezidenta vēlēšanu favorīts, bet piedzīvoja sagrāvi, izceļoties skandālam par sievas viltus nodarbināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!