Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pretterorisma operācija Ukrainas austrumos Luhanskas un Doņeckas apgabalos varētu turpināties vēl aptuveni gadu , telekanāla "Inter" ēterā pavēstīja Ukrainas Nacionālās gvardes brīvprātīgo bataljona "Donbass" komandieris Semens Semenčenko.

"Atšķirībā no daudziem cilvēkiem, kas uzskata, ka pretterorisma operācija beigsies burtiski pēc mēneša, es uzskatu, ka tā ilgs ne tikai vienu mēnesi vien, varbūt pat gadu," sacīja komandieris.

Operāciju pabeigt mēneša laikā ir iespējams, bet tad būtu jāpieliek ļoti lieli pūliņi un jālikvidē piegādes kanāli, pa kuriem Ukrainā no Krievijas nokļūst diversanti un bruņojums, sacīja komandieris.

Šādos apstākļos Ukrainas prezidenta amatā ievēlētajam Petro Porošenko "būtu jāpieliek pūles tiesībsargājošo struktūru reformēšanai un armijas materiāli tehniskajam nodrošinājumam", norādīja Semenčenko.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!