Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas karavīri sestdien dienas gaitā veikuši uzbrūkošas darbības ar mērķi ciešāk savilkt loku ap promaskavisko separātistu kontrolēto Doņecku, atsaucoties uz pretterorisma operācijas štāba preses centru, vēsta aģentūra UNIAN.

Tikmēr promaskaviskie kaujinieki karavīru pozīcijas sestdien apšaudījuši ar "Grad" iekārtām, artilēriju un mīnmetējiem, kā arī strēlnieku ieročiem. Tāpat turpinās artilērijas un mīnmetēju apšaudes no Krievijas teritorijas.

"Jūtot savu tuvo krahu, teroristi lūdz militāro palīdzību saviem pasūtītājiem. Bet teroristiem ir tikai viena izeja - padoties un cerēt uz Ukrainas tiesu taisnīgumu. Raugi, Krievijas specdienesti metodiski, pēc sarakstiem sākuši likvidēt savus LTR un DTR algotņus," teikts paziņojumā.

Vēstīts, ka "Doņeckas Tautas Republikas" jaunas premjers sestdien paziņoja, ka promaskaviskie kaujinieki ir gatavi pārtraukt uguni humānu apsvērumu dēļ, bet uzsvēra, ka separātisti nepadosies un ir gatavi cīnīties.

Ukrainas militāristi savelk loku ap separātistu kontrolēto Doņecku. Medijos jau izskanējušas ziņas par karavīru ieiešanu Doņeckas nomalēs.

Lai arī Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos, separātistu rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu, pa kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!