Foto: Reuters/Scanpix

Miljardieris Mihails Prohorovs paziņojis, ka ir savācis vairāk nekā 2 miljonus atbalstītāju parakstu, kas nepieciešami, lai viņu reģistrētu par Krievijas prezidenta vēlēšanu kandidātu, ziņo aģentūra "Interfax".

"Mani atbalstītāji savāca vairāk nekā divus miljonus parakstu. Tuvākajās dienās nodosim tos pārbaudei Centrālajai vēlēšanu komisijai," piektdien informēja Prohorovs.

Termiņš, līdz kuram jāiesniedz paraksti, ir 18. februāris. Jautājumu par kandidāta reģistrāciju vēlēšanu komisija izskata 10 dienu laikā pēc visu dokumentu un parakstu saņemšanas.

Saskaņā ar likumu, kandidātam, kuru neizvirza kāda Valsts Domē pārstāvēta partija, ir Centrālajā vēlēšanu komisijā jāreģistrē vismaz 500 cilvēku liela vēlētāju grupa un jāsavāc ne mazāk kā divi miljoni vēlētāju parakstu.

Jau vēstīts, ka viens no Krievijā bagātākajiem biznesmeņiem Mihails Prohorovs pagājušā gada decembrī paziņojis par savu nodomu kandidēt nākamā gada martā paredzētajās Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanās, vēsta ārvalstu mediji.

"Esmu pieņēmis šo, visticamāk, pašu nopietnāko lēmumu manā dzīvē. Es kandidēšu prezidenta vēlēšanās," toreiz paziņojis Prohorovs. "Man priekšā vēl ir liels un ne vienkāršs darbs – savākt parakstus un piereģistrēties," piebilda "Oneksim" grupas vadītājs.

Iepriekš Prohorovs plānoja piedalīties Valsts domes vēlēšanās kā kustības "Taisnā lieta (Pravoje delo) līderis, kuras vadība biznesmenim uz četriem gadiem uzticēta šā gada jūnijā. Taču pēc skandāla šā gada septembrī miljardieris pameta partijas līdera posteni.

Prohorovs solīja publicēt savu programmu pēc tam, kad viņa kandidatūra prezidenta amatam tiks piereģistrēta. Biznesmenis sacījis, ka programmā nebūs nekāda populisma. "Es runāšu tikai to, ko uzskatu par vajadzīgu un ko ir reāli izpildīt," sacījis Prohorovs.

Partija "Taisnā lieta" parlamenta vēlēšanās šā gada 4.decembrī ieguva pēdējo vietu, savācot 0,59% balsu, vēsta raidorganizācija BBC.

Žurnāla "Forbes" apkopotajā Krievijas bagātāko uzņēmēju sarakstā Prohorovs 2011.gadā ieņēma trešo vietu. Viņa īpašumu vērtība tiek lēsta ap 18 miljardiem dolāru (ap 10 miljardiem latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!