Foto: RIA Novosti/Scanpix

Prokrievisko kaujinieku organizācijas "Doņeckas Tautas Republikas" līderis Aleksandrs Zaharčenko piekritis smago ieroču atvilkšanai, norāda "Unian". Tas notikšot svētdien, 22. februārī.

Par to medijiem paziņojis Ukrainas puses pārstāvis Pjotrs Kanoņiks Kopējā kontroles un koordinācijas centrā, kas izveidots ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) starpniecību pamiera novērošanai.

Vēstīts, ka jau piektdienas vakarā dokumentu parakstīja arī prokrievisko kaujinieku organizācijas "Luhanskas tautas republika" līderis Igors Plotņickis.

"Tikai pirms stundas Krievijas pārstāvis Aleksandrs Ļencovs panāca, ka Aleksandrs Zaharčenko paraksta dokumentu par smago ieroču atvilkšanu," sestdienas vēlā vakarā paziņoja Kanoņiks.

Jautāts, kā paliks ar Debaļcevi, kuru kaujinieki ieņēma šonedēļ, jo Minskas līgums paredz, ka kaujiniekiem jāpaliek pie 19. septembra jeb līguma parakstīšanas dienas frontes līnijas, Ukrainas pārstāvis norādīja: "Karti zīmēja Minskas vienošanās laikā. Tobrīd Debaļceve bija mūsu kontrolē."

Viņš gan atzinis, ka nav izslēgts, ka šis jautājums tiks risināts atsevišķi, jo pilsētas iekarošana ir līguma pārkāpums no kaujinieku puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!