Prokrieviskie spēki atkal ieņēmuši stratēģiski svarīgo Doņeckas apgabala Lohvinoves ciematu, kas atrodas uz trases Artemivska-Debaļceve, sociālajā tīklā "Facebook" piektdien pavēstījis bataljona "Donbass" komandieris Ukrainas parlamenta deputāts Semens Semenčenko.

"Lohvinove atkal ir krievu karaspēka rokās. Vakar, pēc tam, kad teroristi netraucēti pievilka būtiskus spēkus un izvērsa prettriecienu, Ukrainas Bruņoto spēku daļas un Nacionālā gvarde, kas palika bez bruņutehnikas aizsega, bija spiestas ciematu pamest. Šobrīd kaujas notiek starp Lohvinovi, Mironivskiju un Luhansku ar pieaugošu intensitāti. Pretinieks cenšas uzbrukt," norādīja komandieris.

Ukrainas armija iznīcinājusi vairāk nekā 50 teroristus, vairākas bruņutehnikas vienības, gūstā saņemti 17 cilvēki. Atbilstoši gūstekņu teiktajam uz šo rajonu šobrīd tiek pārsviesti Krievijas armijas regulāro daļu karavīri.

"Tā teroristu mašīnu šoferi pēc gūstekņu teiktā vakar bijuši tikai un vienīgi burjati," piebilda Semenčenko.

Šobrīd pretinieks iesaistījis visus savus spēkus, lai noturētu apdzīvoto vietu netālu no Luhanskas.

"Notiek sīva artilērijas divkauja, kaujas izvērstas starp Luhansku un Lohvinovi," norādīja komandieris.

Sašauti trīs ienaidnieka tanki, viņš piebilda. Ukrainas Bruņotie spēki Lohvinovi ieņēma ceturtdien.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi sarunās Minskā ceturtdien vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pavēstīja, ka vienošanos parakstījusi tā dēvētā kontaktgrupa, kurā ietilpst Maskavas, Kijevas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas pārstāvji. Dokumentu parakstījuši arī kontaktgrupas sēdē pieaicinātie teroristu bandu vadoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!