Foto: AP/Scanpix

Muhameds Lauežs Bulels, kurš Francijas kūrortpilsētā Nicā pa ļaužu pilnu ielu, vadot automašīnu, nogalināja 84 cilvēkus, uzbrukumu bija plānojis mēnešiem ilgi, atsaucoties uz Parīzes prokurora Fransuā Mollēna sacīto, ceturtdien ziņo CNN.

Prokurors norādījis, ka šo uzbrukumu terorists plānojis ar saviem līdzzinātājiem un atbalstītājiem.

Kā informē Mollēns, pašlaik policija nopratina un pārbauda piecus aizdomās turamos, kas aizturēti par iespējamu dalību Nicas terorakta plānošanā un palīdzēšanu teroristam.

Viens no aizdomās turētajiem teroristam "Facebook" nosūtījis ziņu, kurā bija norādījis, lai Lauežs "pielādē automašīnu ar dzelzi, kā arī mašīnai pārgriež bremzes", atsaucoties uz prokurora sniegto infromāciju, citē CNN.

Britu raidsabiedrība BBC ziņo, ka viens no aizdomās turētajiem dienu pēc terorakta iemūžinājis notikuma vietu. Zināms, ka četri aizdomās turamie ir vīrieši, bet viena ir sieviete. Visi ir vecumā no 22 gadiem līdz pat 40, informē BBC.

22 gadus vecais vīrietis, kurš tiek tiek turēts aizdomās par palīdzību teroristam, ar Lauežu diskutējis par ieroču piegādi. Tiesa, kā norāda BBC, šī informācija vēl tiks pārbaudīta. Ziņu aģentūra "AFP" arī ziņo, ka šī vīrieša mājās atrasts kalašņikovs un munīcija.

Tāpat Mollēns norādījis, ka terorists šo uzbrukumu plānojis vismaz kopš 2015. gada, jo par to liecinājusi informācija, kas atrasta terorista datorā un mobilajā telefonā. Vienā no atrastajām bildēm redzama arī pagājušā gada Francijas nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošana, vēsta CNN.

Vēstīts, ka teroraktu sarīkoja Nicā dzīvojošs 31 gadu vecs tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis, kura personu apliecinošie dokumenti tika atrasti automašīnā.

Ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā 14. jūlija vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

Pēc terorakta kritiskā stāvoklī atrodas 52 cilvēki, no kuriem 25 atrodas intensīvajā terapijā.

Teroraktā dzīvību zaudējuši 84 cilvēki, bet vairāk nekā 200 ievainoti.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!