Prostitūtas Kanādas pilsētā Monreālā nodibinājušas pašas savu politisko partiju, kuras mērķis ir atcelt likumus, kas ierobežo seksa industrijā nodarbināto tiesības. "Parti Populaire des Putes", kas nozīmē Prostitūtu Tautas partija, vēlas, lai maksas seksuālo pakalpojumu sniegšana tiktu legalizēta.
Partijas pārstāve Marī Kloda Šarlebuā saka: "Domāju, ka lielākā daļa cilvēku vēlas, lai prostitūcija tiktu legalizēta. Cilvēki ir gatavi pārmaiņām un ir noguruši no liekulīgās attieksmes pret seksa industrijas darbiniekiem."

Prostitūtas centīsies panākt, lai tiktu labots Kanādas kriminālkodekss un tiktu atcelti likumi, kas attiecas uz prostitūciju. Jaunā partija pat izvirzījusi savas kandidātes gaidāmajām federālajām vēlēšanām, informē laikraksts "The Canadian Press".

Arī partijas vietējās grupas sāks īstenot izmēģinājuma projektus, kuru ietvaros policija un sociālās palīdzības darbinieki palīdzēs prostitūtām, nevis arestēs viņas. Šajos projektos paredzētas arī rūpes par "sarkano lukturu" rajonu iedzīvotājiem, kuriem ir apnikušas izlietotās šļirces un prezervatīvi, kas mētājas uz ielām.

Seksa industrijas aizstāvju grupas apgalvo, ka prostitūtu aresti nedod nekādu labumu, tikai rada nedrošu darba vidi. Pēc viņu teiktā, prostitūtas neinformē policiju par sliktajiem klientiem, jo baidās, ka pašas tiks sodītas. Viņas arī nevar lūgt arodbiedrības aizstāvēt viņu intereses.

"Seksa darbiniekiem, tāpat kā ikvienam citam sabiedrības loceklim, ir tiesības runāt, tiesības ienākt sabiedriskajā telpā, un ar šo partiju mēs šīs tiesības izmantojam," saka Šarlebuā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!