Ielu sadursmēs, kas izcēlušās pret Eiropas Centrālo banku (ECB) vērsto protestu laikā Frankfurtē, trešdien ievainoti 14 vācu policisti un 21 antikapitālistu protestētājs, paziņojusi policija un protesta organizētāji.

Policija pavēstījusi, ka tā līdz plkst.14.30 pēc vietējā laika arestējusi 16 cilvēkus, lielākoties par miera traucēšanu un ļaunprātīgu dedzināšanu pēc tam, kad tika aizdedzinātas septiņas policijas automašīnas.

Kārtības sargi ziņo, ka 80 viņu darbinieki cietuši no kairinošas gāzes, bet tagad jau atgriezušies ierindā. Protestu ar nosaukumu "Blockupy" organizētāji tviterī raksta, ka 107 demonstranti cietuši no asaru un piparu gāzes.

"Blockupy" pārstāvis sakariem ar presi Ulrihs Vilkens paziņoja, ka organizācija distancējas no vardarbības.

"Es cerēju, ka šī rīta protesti būs citādi. Tas nav tas, ko mēs organizācijā "Blockupy" bijām plānojuši," sacīja Vilkens.

Vienlaikus viņš atzina, ka "saprot" - cilvēki ir sašutuši par "nabadzībā dzīšanas politiku", kuru valdības uzspiež krīzes skartajām valstīm.

Tiesa gan, Vācijā nevajadzētu notikt uzbrukumiem ugunsdzēsēju automašīnām, viņš sacīja.

Vienlaikus viņš pauda cerību, ka Frankfurtē pēcpusdienā plānotā demonstrācija būs citāda un notiks mierīgā gaisotnē.

Frankfurtē ir sapulcējušies aptuveni 6000 demonstrantu, arī 1000 ārvalstu aktīvistu, sacīja cits "Blockupy" pārstāvis Kristofs Kleine.

Daļa vainas ir jāuzņemas policijai, kas demonstrantus izprovocējusi ar pārmērīga spēka pielietošanu, sacīja Kleine.

Federālās valdības pārstāvji nosodījuši vardarbību.

"Nevienam nav tiesību apdraudēt policistu dzīvību un veselību," sacīja finanšu ministrs Volfgangs Šeible.

Vainas uzvelšana ECB par Eiropas problēmām "liecina par būtisku izpratnes trūkumu par to, ko ECB šobrīd dara Eiropas saliedētībai", sacīja ekonomikas ministrs un vicekanclers Zigmārs Gabriels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!