ASV Ņūmeksikas štata galvaspilsētā Albukerkē protesta akcija pret republikāņu pretendentu izvirzīšanai ASV prezidenta vēlēšanām Donaldu Trampu ir pāraugusi vardarbībā un sadursmēs ar policiju, paziņoja varas iestādes.

Demonstrācija notika otrdienas vakarā pie Albukerkes Sapulču centra ēkas, kurā Tramps rīkoja priekšvēlēšanu mītiņu un tikās ar vēlētājiem.

Demonstranti uz ielas sāka apmētāt policistus ar degošiem T-krekliem, plastmasas pudelēm, akmeņiem un citiem priekšmetiem, apgāza atkritumu urnas un policijas uzstādīto nožogojumu ap ēku, mēģinot ielauzties tajā.

Vairāki policisti tika ievainoti ar demonstrantu mestiem akmeņiem. Policija atbildēja, raidot uz nemierīgo pūli piparu aerosolu un dūmu granātas, un vismaz viens nekārtību cēlājs tika aizturēts.

Mītiņa laikā Trampu vairākkārt pārtrauca viņa pretinieki, kas kliedza, turēja plakātus ar uzrakstiem "Tramps ir fašists" un "Mēs esam dzirdējuši pietiekami daudz", un pretojās apsardzes centieniem viņus aizvest no ēkas.

Ēkā atradās arī tūkstošiem skaļu un līksmu Trampa atbalstītāju, bet starp viņiem nebija Ņūmeksikas republikāņu gubernatore Susana Martinesa, kas ir vienīgā latīņamerikāņu sieviete starp ASV štatu gubernatoriem.

Ņūmeksikā dzīvo daudz latīņamerikāņu, kas pārsvarā neatbalsta Trampu un ir pret viņa politiku imigrācijas jautājumā. 7.jūnijā šajā štatā notiks priekšvēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!