Foto: Reuters/Scanpix

Vairāki simti migrantu bijuši spiesti pārtraukt ceļu un izkāpt no autobusiem, jo jau vairākas dienas pie Grieķijas robežas ar Maķedoniju uz lielākās šosejas protestē taksometru vadītāji un lauksaimnieki, vēsta aģentūra "Reuters".

Vismaz 80 autobusi, kuros atradās bēgļi no kara skartās Sīrijas, iekļuvuši pamatīgos sastrēgumos. Šoseja bloķēta vismaz 10 kilometru garumā. Satiksmi pilnībā apturējusi policija.

Taksometru vadītāji Maķedonijas pusē pilnībā nobloķējuši satiksmi abos virzienos. Viņi protestē pret to, ka policija prioritāri izmanto vilcienus un autobusus migrantu pārvietošanai uz Serbiju.

Savukārt Grieķijas pusē lauksaimnieki ceļu pilnībā nobloķējuši ar smago lauksaimniecības tehniku, protestējot pret Grieķijas valdības plānoto pensiju reformu, lai varētu izpildīt starptautisko kreditoru nosacījumus.

Zināms, ka robeža ir pilnībā slēgta migrantiem, bet ik pa laikam pārējā auto satiksme tiek atjaunota.

Tāpat simtiem neapmierinātu migrantu arī nobloķējuši ceļu. Viņi ik pa laikam arī izkliedz saukli "Maķedonija! Maķedonija!". Savukārt citi bēgļi atpūšas pie autobusiem, novēroja "Reuters".

Tā kā daudziem migrantiem zūd pacietība, tie kāpj laukā no transportlīdzekļiem,lai turpmāko ceļu mērotu kājām, informē "Reuters". Pie šosejas uzslietas arī teltis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!