Foto: AFP/Scanpix
Krievijā svētdien notikušajās parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanās uzvarējusi valdošā partija "Vienotā Krievija", tomēr tai nav izdevies saglabāt divu trešdaļu vairākumu parlamenta apakšpalātā, liecina provizoriskie rezultāti.

Saskaņā ar rezultātiem, iegūti pēc 26,5% biļetenu saskaitīšanas, premjerministra Vladimira Putina vadītā "Vienotā Krievija", kuras saraksta līderis bija valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs, saņēmusi 47,3% balsu. Ņemot vērā 7% barjeru iekļūšanai Valsts domē, "Vienotajai Krievijai" parlamenta apakšpalātā ir nodrošinātas vairāk nekā puse vietu.

Komunistiskā partija ieguvusi 20,2%, Liberāldemokrātiskā partija - 13,4% balsu, "Taisnīgā Krievija" - 13,4% balsu.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 7% barjeru.


Krievijā svētdien notika parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanas.

Valsts domē tiek ievēlēta uz piecu gadu termiņu. Tajā ir 450 deputāti, kas tiek ievēlēti pēc partiju sarakstiem, kuriem iekļūšanai domē ir jāpārvar 7% barjera.

Balsstiesības ir 109 miljoniem Krievijas pilsoņu.

Vēlēšanas sākās Kamčatkas pussalā Krievijas Tālajos Austrumos, kur iecirkņi tika atvērti svētdien pulksten 8 (sestdien 22 pēc Latvijas laika) un beidzās Kaļiņingradas apgabalā, kur iecirkņi tika slēgti svētdien pulksten 20 (19 pēc Latvijas laika).

4.martā Krievijā notiks prezidenta vēlēšanas. Gaidāms, ka pēc tām eksprezidents un pašreizējais  premjers Valdimirs Putins atgriezīsies prezidenta amatā, bet Medvedevs kļūs par premjerministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!