Pētnieciskā grupa "Conflict Intelligence Team" (CIT) publicējusi uz Aleksandra Čepigas vārda izdotu autovadītāja apliecības fotokopiju. Čepiga, domājams, ir īstā identitāte Ruslanam Boširovam, kuru britu varasiestādes tur aizdomās par bijušā aģenta Sergeja Skripaļa indēšanu Lielbritānijā.

"Facebook" publicētajā attēlā redzams, ka apliecība uz 10 gadu termiņu izdota 2009. gada maijā Habarovskā. Dokuments saņemts no anonīma avota, paskaidro CIT.

Kā iepriekš ziņoja pētnieciskā grupa "Bellingcat" un izdevums "The Insider", Lielbritānijā par Skripaļa indēšanu apsūdzētā Krievijas pilsoņa Ruslana Boširova īstā identitāte ir Aleksandrs Čepiga – Krievijas militārā izlūkdienesta GRU aģents ar pulkveža pakāpi.

66 gadus vecais bijušais GRU aģents Skripaļs un viņa meita Jūlija Lielbritānijas pilsētā Solsberi martā tika saindēti ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", tomēr pēc mediķu sniegtās palīdzības izdzīvoja.

Londonā uzbrukumā vaino Krieviju un konkrēti augstāko tās vadību Kremlī. Maskava savu saistību ar notikušo noliedz.

Septembrī Lielbritānija aizdomās par "Novičok" uzbrukumu izvirzīja apsūdzības diviem Krievijas pilsoņiem, kas esot Krievijas militārās izlūkošanas dienesta Ģenerālštāba Galvenās pārvaldes (GU, bet plašāk pazīstama ar veco nosaukumu - GRU) aģenti.

Šie aģenti uz Lielbritāniju un no tās ceļoja ar pasēm uz Ruslana Boširova un Aleksandra Petrova vārda. Ar šīm pasēm viņi aktīvi ceļojuši pa Eiropas valstīm.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins apgalvoja, ka abas šīs personas ir civiliedzīvotāji, un jau nākamajā dienā Petrovs un Boširovs parādījās Kremļa propagandas kanāla RT ēterā, kur intervijā apgalvoja, ka Solsberi, kur tika saindēts Skripaļs un viņa meita, apmeklēja kā tūristi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!