Foto: Ekrānuzņēmums
Krievijas raķešu dizaina kompānija savā mājaslapā ievietojusi pirmos fotoattēlus ar jauno Krievijas ieroču arsenāla papildinājumu - "Saramat" starpkontinentālo ballistisko raķeti RS-28 "Sarmat" , kura tiek dēvēta arī par "Satan II".

Jau ziņots, ka jaunā raķete RS-28 "Sarmat" aizvietos līdz šim pasaulē lielāko ballistisko raķeti R-36M "Vojevoda", kas izstrādāta vēl PSRS laikā un NATO blokā pazīstama ar nosaukumu "Satan".

Jaunā RS-28 "Sarmat" raķete dažu sekunžu laikā "spēj iznīcināt tik lielas teritorijas kā Francija vai ASV Teksasas štats," tā maijā ziņoja Krievijas medijs "Sputnik".

Attēlus ar iespaidīgo raķeti publicējusi Krievijas raķešu dizaina kompānija.

Tās mājaslapā teikts, ka raķete "Sarmat" ir izveidota, "lai nodrošinātu un garantētu Krievijas stratēģiskajiem spēkiem efektīvas kodolieroču atturēšanas spējas."

Foto: Ekrānuzņēmums

Raķetes darbības attālums pārsniegs 11 000 tūkstošus kilometru, vēstīja Krievijas ziņu aģentūra "Tass". Tas nozīmē, ka tās darbības rādiusā ietilpst Eiropas galvaspilsētas, kā arī ASV rietumu un austrumu piekraste.

Raķete svērs vismaz 100 tonnas un spēs nest četras līdz 10 tonnas smagu kaujas lādiņu, kurš sastāv no desmitiem kodolgalviņu, kas, tuvojoties mērķim, ir atsevišķi vadāmas un izmetamas plašā teritorijā, skaidro "Zvezda".

"Sarmat" jeb "Satan II" raķete tiek izstrādāta kopš 2009. gada un bruņojumā Krievija to cer ieviest jau 2018. gadā. Pilnībā nomainīt līdzšinējās R-36M uz jaunajām RS-28 paredzēts līdz 2020. gadam, norāda Krievijas Aizsardzības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!