Foto: AP/Scanpix/LETA
Viena no divām 15 gadus vecajām pusaudzēm, kura ASV Viskonsīnas štatā sadūra savu klasesbiedreni 19 reizes, notiesāta pavadīt 40 gadus savas dzīves psihiatriskajā slimnīcā, vēsta "Sky News".

Jau teju pirms četriem gadiem Morgana Geisere un Aniša Veiere ar nazi sadūra savu klasesbiedreni Peitoni Lautneri, atgādina "Sky News". Minētās meitenes tolaik bija tikai 12 gadus vecas.

Cietusī Lautnere pēc uzbrukuma izdzīvoja, tomēr bija guvusi smagus miesas bojājumus. Meiteni nozieguma vietā pamanīja kāds riteņbraucējs, kas nekavējoties izsauca ātro palīdzību.

Abas vaininieces atzina, ka noziegumu veikušas, lai izpildītu izdomāta šausmu filmu varoņa "Slender Man" prasības. Psihiatriem Geisere stāstīja, ka galvā dzirdot balsis, ar viņu sarunājoties ne tikai "Slender Man" tēls, bet arī Harijs Poters un pat multfilmas "Bruņurupuči Nindzjas" varoņi, skaidro "Sky News".

"Es tikai gribu Peitonei un viņas ģimenei darīt zināmu, ka man ir ļoti žēl," tiesā asaru uzplūdā taisnojās Geisere.

Geisere tika atzīta par psihiski nestabilu, tādā veidā cietuma vietā tiekot nosūtīta uz psihiatrisko slimnīcu.

"Mēs nevaram aizmirst, ka šī tomēr bija plānota slepkavība," savu lēmumu tiesā skaidroja tiesnesis Maikls Bokrans.

Otra uzbrucēja, Veiere, sodīta pērnā gada decembrī ar 25 gadu ieslodzījumu psihiatriskajā slimnīcā par otrās pakāpes slepkavības mēģinājumu. Izmeklētāji atzina, ka galvenā nozieguma īstenotāja bija Geisere, bet Veiere tikai stāvējusi un atbalstījusi nozieguma īstenotāju, skaidro medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!