Foto: AFP/Scanpix/LETA
Puse britu atbalstītu otra referenduma sarīkošanu par "Breksita" vienošanās nosacījumiem, liecina laikrakstā "Mail on Sunday" publiskotā aptauja.

Aptaujā atklājies, ka vairums pilsoņu uzskata, ka Lielbritānija piekritusi pārāk lielam "šķiršanās rēķinam". 34% aptaujāto sacīja, ka nevēlas vēl vienu referendumu, bet 16% nebija viedokļa šajā jautājumā.

"Mail on Sunday" norāda, ka šī ir pirmā publicētā aptauja kopš medijos izplatījās ziņas, ka Apvienotā Karaliste piekritusi, izstājoties no bloka, samaksāt 45 līdz 55 miljardus eiro.

Aptaujā, kas tika veikta pagājušo ceturtdien un piektdien, piedalījās vairāk nekā 1000 cilvēku. Jautāti, kādēļ Lielbritānija maksās tik daudz, aptaujātie atbildēja, ka ES vēlas sodīt britus.

Analītiķis un bijušais Liberāldemokrātiskā partija deputāts Maiks Smitsons norādīja, ka šī ir pirmā reize, kad aptaujā konstatēts atbalsts otram referendumam.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdien Briselē tiksies ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru, lai mēģinātu panākt vienošanos "Breksita" izstāšanās jautājumos.

Eiropas Savienība (ES) vēlas redzēt progresu trīs jomās - pilsoņu tiesības, finanšu saistību nokārtošana, kā arī Īrijas un Ziemeļīrijas robeža. Tikai pēc šo jautājumu nokārtošanas ES līderi būs gatavi atbalstīt pāriešanu uz sarunām par turpmākajām tirdzniecības attiecībām starp Lielbritāniju un ES.

ES uzsvēra, ka Mejas un Junkera darba pusdienas ir pēdējais termiņš, lai panāktu progresu tā dēvētajos šķiršanās jautājumos. Pretējā gadījumā ES samitā 15.decembrī nebūs iespējams atbalstīt sarunu uzsākšanu par Lielbritānijas turpmākajām attiecībām ar ES pēc izstāšanās no bloka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!