Foto: AP/Scanpix
Teju puse no 630 nelegālajiem imigrantiem, kas Vidusjūrā tika uzņemti Francijas nevalstiskās organizācijas kuģī "Aquarius" un nedēļas nogalē ieradās Valensijas ostā Spānijā, vēlas pieprasīt patvērumu Francijā, pirmdien pavēstīja Spānijas valdība.

Nelegālie imigranti, kurus pagājušajā nedēļā atteicās uzņemt Itālija un Malta, svētdien ieradās Spānijā.

Francija norādījusi, ka patvēruma pieteikumu iesniegumu lietā strādās kopā ar Spāniju.

"Teju puse migrantu ir izrādījusi vēlēšanos pieprasīt patvērumu Francijā, kas ir piedāvājusi uzņemt dažus no cilvēkiem, kuri ceļoja ar šo kuģi," teikts valdības paziņojumā.

Francijas bēgļu aizsardzības biroja "Ofpra" ģenerāldirektors Paskāls Briss sacīja, ka viņa dienesta komanda drīzumā dosies uz Valensiju.

"Tiklīdz Spānijas varasiestādes mūs būs informējušas par attiecīgo cilvēku skaitu, "Ofpra" komanda dosies turp, lai veiktu intervijas un garantētu, ka cilvēkiem tiek nodrošinātas tiesības uz patvērumu," sacīja Briss, piebilstot, ka process notiks šonedēļ.

Jau ziņots, ka " Aquarius" 9.jūnijā pie Lībijas krastiem uzņēma 630 nelegālos imigrantus, kas bija ceļā no Lībijas uz Eiropu. Vairums nelegālo imigrantu ir Aizsahāras valstu pilsoņi - 450 vīrieši un 80 sievietes, arī dažas grūtnieces, 89 pusaudži un 11 - bērni, kas nav sasnieguši 13 gadu vecumu, pavēstīja Valensijas varasiestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!