Foto: RIA Novosti/Scanpix

Māksliniekam Atjomam Loskutovam būs jāmaksā 1000 rubļu (apmēram 18 lati) sods par ikonas ar grupas "Pussy Riot" uzzīmēšanu, nolēmusi tiesa Novosibirskā, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Administratīvo sodu māksliniekam uzlika par ticīgo jūtu aizvainošanu, karikatūru ar mūziķēm izmantojot kā ikonu. BBC vēsta, ka mākslinieks par Krievijas tiesas lēmumu plāno vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā, sūdzoties par cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā.

Stilizētu ikonu ar grupas dalībniecēm, kuras tiesā par politisku akciju baznīcā, mākslinieks publicējis 11.martā. Baznīca šo zīmējumu nodēvējusi par aizvainojumu ticīgajiem un reliģijas zaimošanu. Mākslinieks gan uzskata, ka zīmējums nav zaimošana, bet gan brīva mākslinieka izpausme.

Jau vēstīts, ka 21.februārī "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonām, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja. Martā grupas dalībnieces tika aizturētas.

Grupas dalībnieces tiesā neatzīst vainu reliģiskā huligānismā. Apsūdzētās uzskata, ka ar savām darbībām neko kriminālsodāmu nav pastrādājušas un maksimālais sods, ko viņām varētu piespriest, ir administratīvais.

Tiesu debašu laikā Maskavā prokurors mūziķēm pieprasīja piespriest trīs gadu cietumsodu, vēsta Krievijas mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!