Foto: AFP/Scanpix

'Pussy Riot' dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova un Marija Aļohina piedāvājušas bijušajam naftas kompānijas “Jukos” vadītājam Mihailam Hodorkovskim sadarbību cilvēktiesību jautājumu risināšanā, vēsta Krievijas mediji.

Amnestētās aktīvistes Hodorkovski apsveikušas ar atbrīvošanu un paudušas cerību, ka viņam izdosies savu pieredzi pārvērst savu konmunikācijas pieredzi ar Krievijas cietumu sistēmu pozitīvu signālu provocēšanā cilvēktiesību ievērošanas jomā.

Viņas vēstulē, kas nodota Hodorkovskim, atzīmējušas, ka tas viņām būtu liels gods, ja ar Hodorkovski izdotos atrast saskarsmes punktus tiesību aizsardzības darbā. Iepriekš aktīvistes paziņojušas, ka viņas nolēmušas nodarboties ar palīdzības sniegšanu ieslodzītajiem.

Iepriekš pats Hodorkovskis vērsies pie Tolokoņņikovas un Aļohinas ar aicinājumu atrast sevī spēku "neatstāt sirdī naidu un dusmas".

Abas aktīvistes tika atbrīvotas 23.decembrī.

Hodorkovskis, kurš ieslodzījumā pavadīja 10 gadus, tika atbrīvots 20.decembrī. Viņu apžēloja Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Hodorkovskis patlaban atrdas Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!