Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama otrdien paziņojis, ka Krievijas līdera Vladimira Putina sniegtie attaisnojumi iebrukumam Ukrainā "nevienu neapmānīs" un ka Maskavas iejaukšanās kaimiņvalsts iekšējās lietās vienīgi attālinās Ukrainu no Krievijas.

Vienlaikus Obama norādīja, ka saņemtās "ziņas" liecina par Putina vilcināšanos, cenšoties apdomāt iespējamo izeju no krīzes.

Baltā nama saimnieks uzsvēra, ka gan ASV, gan Vašingtonas sabiedrotie - Eiropas Savienība (ES), Japāna un Kanāda - Krievijas rīcību uzskata par starptautisko tiesību pārkāpumu.

"Prezidentam Putinam, šķiet, ir citu juristu klāsts, iespējams, citu interpretāciju klāsts, taču nedomāju, ka tas kādu apmānīs," atzina Obama.

Tikmēr ASV valsts sekretārs Džons Kerijs paziņojis, ka Putins pēc kontroles pārņemšanas pār Krimu meklē "iemeslus", lai iebruktu pārējā Ukrainas teritorijā.

"Domāju, ir skaidrs, ka Krievija pieliek pūles, lai radītu iemeslu, kas ļautu tai tālāku iebrukumu," pēc tikšanās ar Ukrainas jaunās pagaidu valdības pārstāvjiem žurnālistiem Kijevā sacīja Kerijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!