Foto: Sputnik/Scanpix
Prokremliskais motociklistu klubs "Nakts vilki", kura līderis ir par Vladimira Putina draugu dēvētais Aleksandrs Zaldostanovs jeb Ķirurgs, paziņojis, ka arī šogad rīkos braucienu uz Berlīni.

Kluba interneta vietnē norādīts, ka brauciens "Uzvaras ceļi – uz Berlīni", kas veltīts PSRS uzvarai pār nacistiem Otrajā pasaules karā, startēs 27. aprīlī no Maskavas, lai 9. maijā finišētu Vācijas galvaspilsētā.

Foto: Reuters/Scanpix

Motoceļojuma maršruts vīsies no Maskavas caur Smoļensku, Minsku, Brestu, Varšavu, Vroclavu, Budapeštu, Bratislavu, Prāgu, Drēzdeni līdz Berlīnei.

Brauciena laikā tiks apciemoti karavīru kapi un atgādināts Eiropas valstu iedzīvotājiem "par īstenajiem Otrā pasaules kara varoņiem", teikts kluba tīmekļa vietnē.

Braucienu uz Berlīni Kremli atbalstošais un par Maskavas "maigās varas" rīku dēvētais motoklubs rīko jau trešo reizi. Taču īpaši gludi šis pasākums nav noritējis, ņemot vērā, ka Polija motociklistu kolonnai neļāva iebraukt savā teritorijā un ne visi Krievijas pilsoņi saņēma vīzas.

Foto: Sputnik/Scanpix

Tie motociklisti, kuri tomēr pārstāvēja braucienu Eiropas valstīs un sasniedza Berlīni, pārsvarā bija ES valstu pilsoņi vai "Nakts vilku" vietējie atbalstītāji, ziņoja mediji.

Jāatzīmē, ka 2015. gada braucienā redzama loma, pārstāvot "Nakts vilkus" ES valstīs, bija kluba Latvijas filiāles biedriem ar toreizējo prezidentu Igoru Lakatošu priekšgalā. Par Latvijas "Nakts vilkiem" 2015. gadā ziņoja portāls "Delfi".

Foto: Publicitātes attēli

Krievijas pilsonis Lakatošs 2016. gada aprīlī tika aizturēts un izraidīts no Latvijas. Viņš tika iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Maskavā Lakatošu sagaidīja pats Ķirurgs, kurš īsi pēc biedra aizturēšanas video uzrunā pamatīgi noķengāja Latviju.

Pēc Lakatoša izraidīšanas no Latvijas, kā tolaik noskaidroja "Delfi", "Nakts vilku" vadību pārņēma vietējās filiāles biedrs Oļegs Maļejevs, kurš pasākumos Krievijā redzēts līdzās Ķirurgam un ir Lietuvā nevēlama persona.

Foto: Publicitātes attēli

Par nekādu kluba aktivitāti Latvijā pēc šiem notikumiem nav dzirdēts. Kā liecina ieraksts "Lursoft" datubāzē, biedrība "Night Wolves MC Latvia" 2017. gada sākumā ir likvidēta.

Krievijas motoklubs "Nakts vilki" ("Night Wolves" ;"Ночные Волки") savas stingri prokremliskās nostājas dēļ nereti tiek dēvēts par "Putina baikeriem". Kluba prezidents Aleksandrs Zaldostanovs jeb Ķirurgs tiek dēvēts par Putina draugu un ir atklāts viņa slavinātājs. Viņš arī vada prokremlisko kustību "Antimaidans".

Foto: AFP/Scanpix

Klubs aktīvi atbalsta Ukrainai piederošās Krimas aneksiju un promaskaviskos separātistus Austrumukrainā. Pirms pussalas pievienošanas Krievijai "Night Wolves" biedri patrulēja Krimas ielās un piedalījās ieroču noliktavu sagrābšanā, kā arī sagūstījuši vismaz vienu Ukrainas virsnieku, ziņo "Radio Brīvā Eiropa". Tāpat "Night Wolves" biedri piedalās kaujās Donbasā un cer uz "krievu pasaules" apvienošanu.

Foto: AFP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!