Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prokremliskais motociklistu klubs "Night Wolves" ("Nakts vilki", "Ночные Волки") atvēris nodaļu Čečenijas Republikā, par kuras goda līderi iecelts čečenu prezidents Ramzans Kadirovs, vēsta laikraksts "The Moscow Times".

Krievu nacionālistu motociklistu kluba "Night Wolves" biedri piedalījās Ukrainai piederošās Krimas pussalas pārņemšanā pirms tās aneksijas, karo Donbasā, bet kustības prezidents - par Krievijas līdera Vladimira Putina draugu dēvētais Aleksandrs Zaldostanovs ("Ķirurgs") ir atklāts Kremļa politikas atbalstītājs un propagandas šovu rīkotājs.

Sestdien "Ķirurgs" ieradies Groznijā, lai atvērtu tur "Night Wolves" nodaļu, savā "Instragram" kontā paziņojis Kadirovs, norādot, ka pieņēmis piešķirto goda līdera titulu, jo pilnībā atbalsta kluba idejas un mērķus.

"Mēs neatveram vienkārši "Night Wolves" nodaļu Groznijā, nozīmē ir daudz plašāka. Mēs dzīvojam laikmetā, kad Krievija paliek vienotāka. […] Tas simbolizē, ka mēs esam kopā, ka esam viena valsts, neatkarīgi no reliģijas un dzīvesvietas," Zaldostanova teikto sociālajā tīklā citē Kadirovs.

"Un Kadirovam šajā vienotībā ir liela loma, tā nevar tikt pārvērtēta," papildinājis "Night Wolves" līderis.

Jaunie kluba biedri, starp kuriem arī Kadirova administrācijas vadītājs Magomeds Daudovs, saņēmuši kluba vestes un parakstījuši zvērestu.

"Night Wolves" nesen nonāca starptautiskā uzmanības centrā, kad rīkoja 70. gadadienai kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā veltītu braucienu uz Berlīni. Brauciena plāni gan tika nopietni pabojāti, kad Polija neielaida savā teritorijā Krievijas motociklistu kolonnu.

Tikmēr Kadirovs devis rīkojumu Vācijā dzīvojošiem čečeniem palīdzēt motociklistiem pasākuma realizēšanā, Čečenijas prezidents sestdien paziņojis "Instagram".

Uz kluba "Night Wolves" tuvumu ar Kremli norāda arī dāsnais no valsts saņemtais finansējums viņu rīkotajiem pasākumiem. Bet nesen klubs saņēma zemes gabalu Krimā, par kuru tam būs jāmaksā tikai 0,1% no noteiktās nomas maksas.

"Night Wolves" nodaļa darbojas arī Latvijā. Par to var lasīt šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!